Lazacolaj a csodafegyver

A lazacolaj egy alig ismert csodafegyver, egészséged megtartásának védelmében! Hányszor hallottad édesanyádtól, vagy olvastad különböző magazinokban már, hogy egyél több halat? Gondolom, legalább ezerszer. Én is ugyanezt tudom neked jó tanácsként ajánlani. Egyél sok halat!

Ha nem szereted a halat, nem opció vagy úgy gondolod, túl keveset fogyasztasz, kiváltanád valami más, egészséges csodaszerrel, válaszd a lazacolajat mindenképp.

Hogy mire jó pontosan a lazacolaj?

Számos jó tulajdonsága mellett rendkívül jó egészségmegőrzésre, hiszen Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Az köztudott, hogy a tengeri halakban és azoknak az olaj változatában, a halolajban, sok Omega-3 van, ami többszörösen telítetlen zsírsav, azaz esszenciális zsírsav. Csak külső forrásból valósul meg a bevitel, szervezetünk nem képes előállítani.

A lazac kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmazza ezt a kiváló, egészségőrző zsírsavat, mely elengedhetetlen testünk megfelelő működéshez. Havonta 800-1200 g-ot kellene fogyasztanunk belőle. Amit persze nem igazán szoktunk betartani. Nekünk, magyaroknak nagyon rosszak a halfogyasztási szokásaink. Egyáltalán nem, vagy alig fogyasztunk. Ha igen, akkor inkább csak a hazai halakat preferáljuk, a tengeri halakat nem. Az édesvízi halak közül pedig csak a pisztráng és a busa tartalmazza ezt az értékes anyagot. Minimálisan megtalálható még a tengeri rákokban, növényi forrásból pedig a diófélékben, repce és lenmagolajban. Ám mégis alazacolajban van jelen a legnagyobb koncentrátumban, ezért érdemes azt táplálékkiegészítőként használni.

A lazacolaj szervezetre gyakorolt hatásai

A lazacolaj erősíti az immunrendszert, a szervezet védekezőrendszerére jótékony hatással van. Fontos szerepe van a zsírok szállításában is. A szellemi képességek terén is elengedhetetlen a fogyasztása, hiszen serkenti a gondolkodásért, értelmi képességért felelős agyi területek működését. A koncentráló képességet is javítja. Ugyanakkor a látás élességét is támogatja. Mérsékli a vér koleszterinjét, csökkenti a triglicerid szintet, melynek emelkedése elősegíti a vérereket elzáró lerakódásokat. Alazacolaj fogyasztásával megelőzhető, továbbá segíti a szív- és érrendszeri megbetegedések elkerülését, a már meglévőket pedig mérsékli. Nagyszerű gyulladásgátló, gyulladáscsökkentő.

A csökkent Omega-3 szint kihathat sokféle területre az életben

Hiánya az agyműködés zavarát okozhatja, a stresszkezelés képességének romlását, depressziót, látáscsökkenést, fáradékonyságot, figyelemzavart, tanulási problémákat, haj és bőr gondokat, de sok egyéb tünet is felkerülhetne a listánkra.

Kiknek létfontosságú a lazacolaj fogyasztása?

A legfontosabb talán az időseknél, csecsemőknél, kisgyermekeknél, iskoláskorú gyermekeknél, várandós nőknél és a legyengült immunrendszerű betegeknél pótolni a szervezetben a felmerülő hiányt. Az idősebb korosztály immunrendszerét felerősíti, a szív – és érrendszerét támogatja. Várandós nőknél segíti az egészséges magzat fejlődését, a koraszülés kockázatát pedig nagyban csökkenti. A csecsemőknél a szellemi képességek kialakulását, a látásélességet formálja. A kisebb gyerekeknél a növekedésben elengedhetetlen. A fiatalabb és kamasz korosztályt a tanulásban segíti. A beteg szervezetében pedig segít legyőzni a gyulladásos folyamatokat. De érdemes azoknak is rendszeresen használni, akik nagy stressznek vannak kitéve.

Tehát a táplálkozásunk során bevitt pluszlazacolaj és ezzel az Omega-3 zsírsavak aránya az egyik legmeghatározóbb tényezője egészségünknek. A szervezetünk megfelelő működőképességéhez elengedhetetlen a lazacolaj, éppen ezért érdemes rendszeresen használnunk.

Maradj Aktłvhttps://maradjaktiv.hu
Az aktív élet, megfelelő pihenéssel, táplálkozással egy hosszú és boldog élet alapja lehet. Ehhez szeretnék minél több információt, segítséget adni nem csak 40 év feletti korosztálynak, ha nem a fiatalabbaknak is.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles