A TRX edzés miért fontos a jó kondihoz?

A Total Resistance Exercises – Teljes ellenállási gyakorlatok – más néven: TRX edzés gyors, hatékony és teljes testmozgást biztosít. Segít javítani egyensúlyod, állóképességed, rugalmasságodat és az erőnléted. A TRX rendszer a felfüggesztés speciális módjára utal, amely az amerikai haditengerészet (SEAL) Randy Hetrick által kifejlesztett eszközöket használja. Legnagyobb előnye, hogy szinte bárhol és bármikor használhatod.

Gyors, hatékony és teljes testedzést biztosít

A TRX edzés során a saját testsúlyodat és gravitációdat használod az erő, az egyensúly, a koordináció, a rugalmasság, és az ízületek stabilitásának megteremtéséhez. Tehát függetlenül attól, hogy szeretnél-e erőt építeni, zsírokat veszíteni, javítani az állóképességeden vagy a rugalmasságodon, a TRX Suspension Trainer bármilyen fitnesz cél elérésére alkalmazható.

A TRX edzés segít egy stabil izom felépítésében

Ha jobban akarsz mozogni, vagy jobban szeretnél alakot formálni, akkor először izmokat kell építeni ezt a legegyszerűbben a konditeremben rendelkezésedre álló gépekkel célszerű elkezdeni majd párhuzamosan a TRX edzést használni. Az sem elhanyagolandó tény, hogy a TRX gyakorlatok funkcionális mozgásokkal segítenek növelni az általános erőnlétet.

Minden jó kondiban lévő ember számára (fiatal, vagy idős) remek választás

Mivel egyszerűen beállíthatod testhelyzeted az ellenállás növelése vagy csökkentése érdekében, irányíthatod, hogy mit szeretnél elérni az egyes gyakorlatokon – így ez a tökéletes felszerelés minden mozogni vágyó ember számára. Nem beszélve arról, hogy az esetleges sérülések kockázata elenyésző. A hatékonyság érdekében azonban érdemes 1-1 perc pihenőt is beiktatni a gyakorlatok közben.

Nincs szükség edzőteremre vagy nagyobb területre – könnyedén használható bárhol

A TRX edzés eredetileg az USA haditengerészet korlátozott területén alakult ki, mivel a hadgyakorlatok miatt nem hagyhatták el a katonák a körzetüket. Szerencsére manapság már bárhol végezhetőek ezek a gyakorlatok. Legyen az a munkahelyed, nyaralásod során (utazásod során is használhatod) vagy otthoni környezetben.

Legyél jó kondiban!

TRX edzést tehát bármilyen kondi cél elérésére jól alkalmazhatod. Mivel saját testsúlyod használod, így a gyakorlatok nehézségét te adhatod meg, ugyanakkor fontos, hogy ne a mennyiségre, hanem a megfelelően elvégzett mozgásra törekedj. És az sem árt, ha kellő figyelmet fordítasz a gyakorlatok közti szünetekre. Mert nem az a cél, hogy túlhajtsd magad és kifáradj, hanem a jó erőnlét és az egészséges életmód. A módszer legnagyobb előnye, hogy otthon vagy az edzőteremben is végezhetsz vele feladatokat. A világhálón pedig számos YouTube videó segíthet a korrekt mozgások elsajátításában. A TRX nem veszélyes és az eszközhöz nincs szükség nagy helyre, akár egy hagyományos esőkabát tartóban is elfér.

Maradj Aktłvhttps://maradjaktiv.hu
Az aktív élet, megfelelő pihenéssel, táplálkozással egy hosszú és boldog élet alapja lehet. Ehhez szeretnék minél több információt, segítséget adni nem csak 40 év feletti korosztálynak, ha nem a fiatalabbaknak is.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles